SB-2.jpg
Courtyard Office
Singapore, 2019

While designing for a multinational company with Japanese roots, we looked into the elements of traditional Japanese houses and chose to subdivide the space into its functions through the use of shoji.

Traditionally constructed out of paper, these movable screens are reimagined in acoustic glass and solid timber with a printed kumiko(wooden latticework)-inspired film formed by intersecting lines that create a gradient of visual privacy necessary for each space.

Subdivided, the space evokes images of the ubiquitous courtyards and verandas while functioning as meeting rooms and office spaces. With screens parted, the space is almost completely wall-less and able to accommodate larger events, creating a fluid and reconfigurable space suited for the modern office.

© 2017 PRODUCE.Workshop Pte Ltd.